perjantai 24. maaliskuuta 2017

Pizzaperjantai - ilmakuivattua kinkkua, vuohenjuustoa ja pestoa

Olen tehnyt tätä pizzaa usein ja se on saanut joka kerta positiivisen vastaanoton, joten ajattelin jakaa sen myös täällä. Pidän pizzassa siitä, että täytteitä ei ole liikaa ja maut sopivat yhteen. Juustoraasteeksi raastan usein juustoja mitä jääkaapista sattuu löytymään, yleensä parmesania ja goudaa.


Ilmakuivattu kinkku pizza vuohenjuustolla ja pestolla

pellillinen

Pohja

2,5dl vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
ripaus suolaa
n. 5dl vehnäjauhoja
loraus oliiviöljyä

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää kuivahiiva ja suola.
2. Lisää jauho erissä ja lorauta taikinaan hieman oliiviöljyä.
3. Pyörittele palloksi ja anna kohota kun valmistelet pizzan täytteet.



Täytteet

1 paketti/ 150 g ilmakuivattua kinkkua
1 paketti/140g pehmeää levittyvää vuohenjuustoa
n. 90g pestoa
tomaattipyrettä
n.3dl juustoraastetta
kouralllinen kirsikkatomaatteja
mustapippuria
oreganoa
nippu rucolaa

1. Painele/kaulitse taikina pellille ja levitä tomaattipyre.
2. Lisää tomaattipyreen päälle ripaus mustapippuria ja oreganoa. Ripottele juustoraaste pyreen päälle.
3. Revi ilmakuivattuja kinkkusiivuja raasteen päälle.
4. Lisää seuraavaksi nokareita vuohenjuustoa ja pestoa.
5. Lisää lopuksi viipaloidut kirsikkatomaatit.
6. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa (kiertoilmauunissa 160 asteessa) 20 minuuttia.
7. Revi rucola pizzan päälle ennen tarjoilua.


Vinkki: Tämä pizza toimii hyvin myös kaurajauhoilla tehtynä. Resepti on muuten täysin sama, mutta kaurajauhoista tehtyä pohjaa kannattaa esipaistaa pari minuuttia ennen täytteiden lisäämistä, jottei valmis pizza jää liian pehmeäksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti