Churrot
100g voita1dl vettä
1,5dl täysmaitoa
2 1/2dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
5dl rypsiöljyä paistamiseen
sokeria
kanelia
1. Kiehauta kattilassa voi, vesi ja maito ja suola.
2. Ota kattila liedeltä ja lisää sokerit ja jauho.
3. Sekoita seosta voimakkaasti niin, että siitä muodostuu kiinteä taikina.
4. Riko kananmunien rakenne ja lisää ne jäähtyneeseen, mutta kuitenkin vielä lämpimään taikinaan.
5. Laita taikina pursotuspussiin jossa on tähtitylla.
6. Kuumenna öljy kattilassa 170-190 asteeseen. Pursota taikinaa kaksi tankoa kerrallaan öljyyn. Katkaise taikinatanko esimerkiksi saksilla.
7. Paista tankoja noin 1,5 minuuttia ja nosta kattilasta talouspaperin päälle.
8. Kierittele churrot lämpiminä sokeri- ja kaneliseoksesssa.
Suklaadippi
Taloussuklaatachilijauhetta
1. Sulata taloussuklaa mikrossa ja lisää halutessasi maun mukaan chilijauhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti