sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Churrot ja suklaadippi

Churrot ovat perinteisiä espanjalaisia munkkeja, joita syödään niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin jälkiruoaksikin. Eli voisi sanoa, että churrot sopivat päivän lähes jokaiseen hetkeen.:)

Churrot

100g voita
1dl vettä
1,5dl täysmaitoa
2 1/2dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
5dl rypsiöljyä paistamiseen

sokeria
kanelia

1. Kiehauta kattilassa voi, vesi ja maito ja suola.
2. Ota kattila liedeltä ja lisää sokerit ja jauho.
3. Sekoita seosta voimakkaasti niin, että siitä muodostuu kiinteä taikina.
4. Riko kananmunien rakenne ja lisää ne jäähtyneeseen, mutta kuitenkin vielä lämpimään taikinaan.
5. Laita taikina pursotuspussiin jossa on tähtitylla.
6. Kuumenna öljy kattilassa 170-190 asteeseen. Pursota taikinaa kaksi tankoa kerrallaan öljyyn. Katkaise taikinatanko esimerkiksi saksilla.
7. Paista tankoja noin 1,5 minuuttia ja nosta kattilasta talouspaperin päälle.
8. Kierittele churrot lämpiminä sokeri- ja kaneliseoksesssa.

Suklaadippi 

Taloussuklaata
chilijauhetta

1. Sulata taloussuklaa mikrossa ja lisää halutessasi maun mukaan chilijauhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti