tiistai 14. maaliskuuta 2017

Mozzarellatikut tuoreesta mozzarellasta + tupladippi

Mozzarellatikut ovat baariruoan herkullinen klassikko. Tällä reseptillä niitä voi valmistaa helposti myös kotona. Käytin reseptissä maxi mozzarellaa, joka on pidempi pötkö kuin tavallinen mozzarella pallo. Majoneesien pohjaresepti on Kodin kuvalehden verkkosivuilta.

Mozzarellatikut

n. 10 tikkua

250 g mozzarellaa
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl korppujauhoja
1,5 dl pankojauhoa
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
n. 3-4 dl öljyä friteeraamiseen


1. Viipaloi mozzarella. Laita omille lautasilleen vehnäjauho, korppujauho, pankojauho ja kananmunat.
2. Riko kananmunien rakenne haarukalla ja sekoita vehnäjauhoihin suola ja mustapippuri.
3. Pyörittele mozzarellatikut ensin vehnäjauhoissa, tämän jälkeen kananmunassa, sitten korppujauhoissa ja jälleen kananmunassa. Viimeiseksi pyörittele tikut pankomurussa.
4. Laita tikut laakeaan astiaan ja pakasta 1-2 tuntia.
5. Lämmitä öljy kattilassa yli 175 asteeseen.
6. Laita tikut yksitellen tai pareittain öljyyn ja friteeraa pari minuuttia rapeiksi ja kullan värisiksi.
7. Nosta talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.


Tomaatti- ja valkosipulimajoneesit

2 keltuaista
1-2 tl sinappia
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 rkl sitruunamehua
3 1/2 dl rypsiöljyä

1. Mittaa keltuaiset, sinappi, suola, valkopippuri ja sitruunamehu kulhoon.
2. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet ja seos näyttää vähän kuohkealta.
3. Lisää öljyä aluksi tipoittain ja myöhemmin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
4. Jaa valmis majoneesi kahteen osaan.

5. Tomaattimajoneesiin sekoita 2 tl tomaattipyrettä ja 1 tl chilitahnaa.
6. Valkosipulimajoneesiin sekoita 1 tl valkosipulimurskaa.

Vinkki: Mozzarellatikkujen pakastaminen on todella tärkeä vaihe, koska tämä estää juuston valumisen ulos ennen kuin pinta on paistunut kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti