maanantai 6. maaliskuuta 2017

6.3.2017 Makeaa marenkia

Marengit ovat keittiön klassikko, yksi herkullisimmasta jälkiruoista syötäväksi sellaisenaan tai osana ruokalajia. Päätin kokeilla, kuinka luonnistuu polkakarkin makuisten marenkien teko.


Kuohkeiden marenkien takaamiseksi on tärkeää, että kulho ja vispilä ovat puhtaita ja kuivia. Tein marengit kananmunista, mutta reseptin voi myös toteuttaa aquafabasta, eli säilykekikherneiden ja -papujen liemestä.







  Polkamarengit

 4 kananmunan valkuaista
2 dl hienoa sokeria
pari tippaa väkiviinaetikkaa
Puoli teelusikallista piparminttuaromia
Punaista elintarvikeväriä
Tilkka öljyä leivinpaperin voiteluun

1. Erottele kananmunan valkuaiset keltuaisista kulhoon. Lisää joukkoon pari tippaa etikkaa ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon sokeri samalla vatkaten ja jatka, kunnes vaahto on jähmeää.
3. Lisää piparminttuaromi ja vatkaa seokseen.
4. Lisää punaista elintarvikeväriä ja sekoita kevyesti lusikalla tai lastalla, jotta marenkimassaan muodostuu raitoja.
5. Kuumenna uuni 120 asteeseen (kiertoilmauuni 100 asteeseen) ja lusikoi tai pursota marenkimassa kevyesti öljytylle leivinpaperille.
6. Paista 1 tunti, jonka jälkeen sammuta uuni. Anna marenkien kuivua sammutetussa uunissa 1-2 tuntia.

Vinkkejä: Leivinpaperin öljyäminen helpottaa marenkien irtoamista, mutta öljyä ei tarvitse kuin pyyhkäistä pintaan esimerkiksi talouspaperilla.
Piparminttuaromin sijasta voi käyttää piparminttuöljyä, joka on voimakkaampaa eikä sitä tarvitse niin paljon kuin piparminttuaromia.
Kananmunat voi korvata 1-2 purkilla/tölkillä kikhernelientä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti