tiistai 7. maaliskuuta 2017

Papuranskikset ja pico de guacamole dippi

Kaikkihan me pidämme ranskalaisista, mutta niissä on se huono puoli, että ne eivät ole kauhean terveellisiä. Nämä papuranskikset ovat rouskuvia ja yllättäen hyviä myös kylmänä. Uskallan myös väittää, että ne ovat perinteisiä ranskalaisia terveellisempiä.
Dippi, jonka tein ranskalaisten kylkeen on täynnä makua, olematta silti raskas. Dipin nimitys tulee siitä, että pohjana on pico de gallon raikas tomaattisalsa, johon olen sekoittanut guacamolen pääraaka-ainetta avokadoa.


Papuranskikset

kahdelle
150g  vihreitä pakastepapuja
1,5 dl  leivänmuruja/panko jauhoja
0,5 dl  parmesanraastetta
1/2  teelusikallista jauhettua mustapippuria
1  teelusikallinen suolaa
1 dl  vehnäjauhoja
2  kananmunaa

1. Sulata pavut mikrossa varovasti, n. 1-1,5 minuuttia riittää.
2.  Sekoita astiassa toisiinsa leivänmurut, parmesanraaste, suola ja pippuri.
3. Laita vehnäjauhot laakeaan astiaan ja riko kananmunien rakenne kulhossa.
4. Pyörittele papuja pienissä erissä ensin vehnäjauhoissa, tämän jälkeen kananmunassa ja viimeisenä leivänmuruissa.
5. Nostele leivitetyt pavut leivinpaperin päälle uunipellille.
6. Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa (kiertoilmauuni n.175 astetta) n.15 minuuttia kullan keltaisiksi ja rapeiksi.

Pico de guacamole dippi

n. 80 grammaa/kourallinen kirsikkatomaatteja
n.90 grammaa/ puolikas suippopaprika
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
2 avokadoa
1 teelusikallinen chilitahnaa
1 ruokalusikallinen Worchestershire kastiketta
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa

1. Laita tomaatit, paprika, sipuli ja valkosipuli monitoimikoneeseen ja hurauta silpuksi.
2. Lisää avokado, Worchestershire kastike, sitruunan mehu, chilitahna ja suola. Aja seos sileäksi.

Vinkkejä: Dipin tekemiseen ei tarvitse välttämättä monitoimikonetta/tehosekoitinta. Käsin pilkottuna koostumus ei ole vain niin sileä.
Jos haluaa dippiin kunnolla potkua voi siihen lisätä tuoretta chiliä tai chilikastiketta.
Dippi on oikein monikäyttöinen ja sopii hyvin esimerkiksi hampurilaisen väliin majoneesin korvikkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti