tiistai 21. maaliskuuta 2017

Chili cheese fries

Juustoiset chili ranskalaiset kuorrutetaan yleensä chilisoosilla, jossa on lihaa tai papuja. Minun versioni on hieman kevyempi, jos nyt ranskalaisia hukutettuna juustoon voi pitää kevyenä.:)
Omatekoisista ranskalaisista saa mukavan rapeita huuhtomalla tai liottamalla pilkottuja perunoita kylmässä vedessä. Liottaminen poistaa ylimääräistä tärkkelystä perunan pinnalta.





Chili cheese fries

Kahdelle

3 isoa rosamunda perunaa
Juustokastiketta, esimerkiksi Koskenlaskija Cheddar
2 punaista chiliä
2 avokadoa
kevätsipulia
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
timjamia

1. Pese ja pilko perunat tikuiksi.
2. Laita perunat kulhoon ja valuta kylmää vettä päälle niin, että perunat peittyvät. Anna liota hetken aikaa, kaada vesi pois ja toista uudelleen.
3. Lisää oliiviöljyä reilu loraus kulhoon ja pyörittele ranskalaiset siinä.
4. Lisää suolaa, pippuria ja kuivattua timjamia. (voi käyttää myös tuoretta timjamia)
5. Levitä ranskalaiset uunipellille ja paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia 175-190 asteessa.
6. Viipaloi chilit, kuutioi avokadot ja silppua kevätsipulit.
7. Laita ranskalaiset lautasille, lisää juusto ja ripottele päälle avokado, chili ja kevätsipuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti