torstai 9. maaliskuuta 2017

Miedon tulinen chilipata

Tämä on yksi lempiresepteistäni varsinkin talvella. Se on helppo tehdä, erittäin täyttävä ja mikä tärkeintä, maistuu todella hyvälle. Resepti muuntautuu hyvin kasvisruoaksi käyttämällä jauhelihan sijasta esimerkiksi nyhtökauraa, joka sopii tähän pataan myös erityisen hyvin. Pataan saa vaihtelevuutta käyttämällä erilaisia papusekoituksia.

Miedon tulinen chilipata

4-6 henkeä

n.300 g papuja
400 g naudan jauhelihaa tai 250 g nyhtökauraa
2 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
1 punainen chilipalko
1 teelusikallinen chilitahnaa
2 ruokalusikallista Worchester kastiketta
1 teelusikallinen suolaa
1 teelusikallinen jauhettua mustapippuria
2 tölkkiä tomaattimurskaa
(1 purkki creme fraichea)

1. Laita raaka jauheliha tai nyhtökaura padan pohjalle.
2. Valuta pavut ja lisää ne pataan.
3. pilko valkosipuli, punasipuli ja chili ja lisää ne pataan.
4. Lisää seuraavaksi chilitahna, Worchester kastike ja mausteet.
5. Lopuksi lisää tomaattimurska ja sekoita ainekset hyvin.
6. Anna hautua uunin keskitasolla kannella tai foliolla peitettynä 1,5-2 tuntia 175 asteessa (kiertoilmauuni n.150 astetta).
7. Annostele chili kulhoihin ja halutessasi laita nokareet creme fraichea chilin päälle.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti