torstai 23. maaliskuuta 2017

Nopea ja helppo parsakauden aloitus

Joskus sitä vain tahtoo päästä syömään nopeasti lempiherkkujaan. Parsa hollandaise kastikkeessa on klassikko, mutta aina ei jaksa eikä ehdi tehdä kastiketta itse. Tässä on kuitenkin resepti, jossa sitruunanmehu ja serranokinkkumuru tekevät annoksesta maistuvamman.


Parsaa hollandaise kastikkeessa ja serranomuruja

Nippu vihreää parsaa
1 purkki Knorr hollandaise kastiketta
Sitruunanmehua
3 siivua serranokinkkua

1. Aseta serranosiivut leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunissa n. 200 asteessa (kiertoilmauunissa 175 astetta) n. 10 minuuttia ja nosta talouspaperin päälle.
2. Leikkaa parsojen tyvestä pari senttiä pois jos ne ovat kuivia. Jos parsojen kuori on paksua voi parsoja myös kuoria hieman tyvestä. Laita vesi kiehumaan laakeaan kattilaan ja lisää suolaa veteen.
3. Keitä parsoja 4-8 minuuttia, kuitenkin niin, että ne pysyvät napakoina.
4. Kuumenna kastike kattilassa ja lisää loraus sitruunan mehua.
5. Aseta parsat lautaselle, kaada kastike parsojen päälle ja murustele lopuksi uunissa kuivanutta kinkkua päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti