lauantai 14. huhtikuuta 2018

Chiliravut Sriracha majoneesin kanssa

Ravut ovat yksi minun suurimmista lemppareista, mutta niitä ei hintansa puolesta raski syödä joka päivä. Tämä helppo herkku on sellainen, jolla tykkään hemmotella itseäni silloin tällöin.
Hyvä esimerkiksi juhliin alkupalaksi, mutta katoaa yksinkin syödessä melkoisen nopeasti. :D

Tässä reseptissä chili marinadissa ei ole liian voimakas, mutta Sriracha majoneesi täydentää makua hyvin omalla tulisuudellaan. Myös sitruunamajoneesi tai limemajoneesi käy hyvin jos tulinen majoneesi ei maistu.





Chiliravut

1 paketti Rainbow jättikatkaravun pyrstöjä 200g
2 tl valmista chilimurskaa
1 rkl seesaminsiemenöljyä
1 rkl avokadoöljyä tai rypsiöljyä
1/2 sitruunan mehu
reilusti suolaa
ripaus sokeria

1. Anna ravunpyrstöjen sulaa yön yli jääkaapissa tai ota huoneenlämpöön sulamaan.
2. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa. Jos tykkäät chilistä paljon, sitä voi laittaa oman maun mukaan lisää.
3. Valuta ravunpyrstöt ja irrota pyrstöstä loppu kuori ja tarkista samalla, että suoli on varmasti poistettu.
4. Lisää ravunpyrstöt marinadiin ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää aineksia tarvittaessa lisää, jotta maku on tasapainossa. Marinadin on tarkoitus maistua raikkaalta.
5. Anna marinoitua jääkaapissa 1-2 tuntia. Tarjoa Sriracha majoneesin kanssa. Myös muu chilimajoneesi tai esimerkiksi limemajoneesi käy hyvin rapujen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti