sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Rocky road

Tämä on minun luottoresepti herkkuun, joka on tapani mukaisesti helppo ja nopea valmistaa.
Rocky road on varmasti sellainen jälkiruoka, josta jokaisella on oma versionsa.
Käytän itse Fazerin taloussuklaata ja vaahtokarkeiksi Rainbown isoja valkoisia vaahtokarkkeja. Jos haluaa päästä hieman helpommalla voi ostaa pieniä vaahtokarkkeja, jotka eivät vaadi pilkkomista.
Yritin saada reseptiin kohtuullisen tarkat mitat, koska usein sekoittelen tämän sörsselin ilman mittaamista. :D
Tästä tulee sen kokoinen erä, että riittää isompaankin makeannälkään tai vaikka juhliin tarjottavaksi.


Rocky road

2 levyä eli n. 400g taloussuklaata
300g suolapähkinöitä
50g pehmeitä aprikooseja
150g vaahtokarkkeja
40g valkosuklaata

1. Laita suolapähkinät pieneen pussiin tai muovikulhon pohjalle ja murskaa niitä hieman pienemmäksi. 
2. Pilko vaahtokarkit pienemmiksi tai mikäli käytät pieniä vaahtokarkkeja lisää ne kulhoon suolapähkinöiden kanssa. Pilko aprikoosit kulhoon.
3. Sulata taloussuklaa minuutti kerrallaan välillä sekoittaen mikrossa tai vesihauteessa.
4. Kaada suklaa muiden ainesten päälle ja sekoita hyvin. 
5. Laita laakeaan vuokaan leivinpaperi ja kaada seos sen päälle. Tasoita levyksi.
6. Sulata valkosuklaa ja tee siitä raitoja levyn päälle lusikalla heilutellen.
7. Laita rocky road jääkaappiin tunniksi tai kiireen yllättäessä pakastimeen 20 minuutiksi.
8. Nosta levy leivinpaperin päällä leikkuutasolle ja leikkaa sopivankokoisiksi suupaloiksi.

Vinkki: ennen valkosuklaan levittämistä voit lisätä erilaisia karkkeja rouheena tuomaan vaihtelua. Esimerkiksi Geisha- ja Mariannerouhe ovat hyviä tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti