tiistai 4. huhtikuuta 2017

Pork belly pita gyros

Katsoin kerran Jamie Oliverin kokkiohjelmaa, jossa hän käytti tacoihin pork bellyä eli suomalaisittain possun massua. Lihasta näytti tulevan rapsakkaa ja hyvää, mutta aloin miettiä olinko koskaan nähnyt kaupoissa myytävän possun massua? Pienellä googlettamisella minulle valkeni, että possun massuhan on meidän tuttuakin tutumpi porsaan kylki. Kaupoissa helposti saatavilla olevasta ja edullisesta kylkiviipaleesta tuli minulle ykkösliha tacoihin ja pitaleipiin. Kylkiviipaleita täytyy malttaa paistaa jonkin aikaa, jotta rasva alkaa tirisemään ja lihasta tulee reunoilta rapsakkaa.

Pork belly pita gyros

n. 5 kappaletta

Täyte:
n. 400g porsaan kylkiviipaletta
1rkl Santa marian tacomaustetta (jauhe)
rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 sipuli

Tsatsiki:
puolikas tuorekurkku
1-2 valkosipulin kynttä
2dl kreikkalaista jugurttia
2dl kermaviiliä
kourallinen tuoretta minttua
suolaa
mustapippuria

Pitaleivät:
1,5 dl vettä
1 dl maitoa
1/2 pussia kuivahiivaa
1tl suolaa
n.1/2 tl hunajaa
loraus oliiviöljyä
n. 5 dl durumvehnäjauhoja

1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen paistamista ja aloita pitaleipien teko.
2.  Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, suola ja hunaja.
3. Sekoita vehnäjauhot seokseen kunnes taikinasta tulee kiinteää ja lorauta oliiviöljyä. Älä vaivaa.
4. Anna taikinan kohota hetki ja tee tsatsiki tällä välin.
5. Raasta kurkku ja valuta siivilässä. Laita raaste kulhoon.
6. Raasta kulhoon valkosipuli ja lisää suolaa ja pippuria. Lisää jugurtti ja kermaviili.
7. Pilko minttu ja lisää sitä maun mukaan tsatsikiin. Tarkista maku ja laita jääkaappiin.
8. Ota taikina esiin ja kaulitse siitä jauhotetun pinnan päällä pannulle sopivia ohuita leipiä.
9. Paista leivät ilman rasvaa pannussa n. 2 minuuttia per puoli niin, että niissä on kaunis väri. Lieden ei tarvitse olla täydellä teholla leipien paistamiseen. Nosta leivät hetkeksi syrjään.
10. Pilko kylkiviipaleet pienemmiksi paloiksi ja lisää kuivaan kuumaan pannuun erissä.
11. Lisää mausteseos ja paista kunnes lihasta alkaa irrota rasvaa ja siitä tulee rapeaa reunoilta.
12. Nosta lihapalaset talouspaperin päälle.
13. Pilko sipuli ja tomaatti.
14. Levitä pitaleipä lautaselle, täytä lihalla, tsatsikilla, tomaatilla ja sipulilla, kääri rullalle ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti