perjantai 15. syyskuuta 2017

Rapeat falafelit (vegaaninen, laktoositon)

Falafelit ovat täydellisiä silloin kun ne ovat pinnalta rapeita ja sisältä samettisen pehmeitä. Näissä falafeleissa yhdistelmä toteutuu oikein hyvin. Itseäni on häirinnyt varsinkin valmisfalafeleissa tunkkainen maku, joten omiin falafeleihin tulee reilusti minttua ja sitruunan mehua. Falafelien kaveriksi sopii vaikka nopea kastike, jossa on vain kaksi ainesosaa.

Falafelit

n. 20 pyörykkää

150g säilyke kikherneitä
140g säilyke- tai pakasteherneitä
2 valkosipulin kynttä
1/2 nippua minttua
1/2 sitruunan mehu
2rkl oliiviöljyä
1tl suolaa
1tl juustokuminaa
Reilu ripaus mustapippuria
Ripaus chilijauhetta
1rkl vehnä-tai kaurajauhoja

Leivitykseen: 
2rkl jauhoja 
1rkl korppujauhoja
Reilusti rypsiöljyä

1. Valuta ja huuhtele kikherneet. Valuta herneet.
2. Lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Pyörittele massasta haluamasi kokoisia pyöryköitä.
4. Sekoita jauhot ja korppujauhot lautaselle ja pyörittele falafelit kevyesti jauhoissa.
5. Paista pannulla kuumassa öljyssä rapeiksi.

Falafelien kaveriksi kastike:
1 purkki kermaviiliä tai kaurafraichea
2rkl kurkkusalaattia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti