Falafelit
n. 20 pyörykkää
150g säilyke kikherneitä
140g säilyke- tai pakasteherneitä
2 valkosipulin kynttä
1/2 nippua minttua
1/2 sitruunan mehu
2rkl oliiviöljyä
1tl suolaa
1tl juustokuminaa
Reilu ripaus mustapippuria
Ripaus chilijauhetta
1rkl vehnä-tai kaurajauhoja
Leivitykseen:
2rkl jauhoja
1rkl korppujauhoja
Reilusti rypsiöljyä
1. Valuta ja huuhtele kikherneet. Valuta herneet.
2. Lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Pyörittele massasta haluamasi kokoisia pyöryköitä.
4. Sekoita jauhot ja korppujauhot lautaselle ja pyörittele falafelit kevyesti jauhoissa.
5. Paista pannulla kuumassa öljyssä rapeiksi.
Falafelien kaveriksi kastike:
1 purkki kermaviiliä tai kaurafraichea
2rkl kurkkusalaattia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti