lauantai 6. tammikuuta 2018

Ruokaisa ja raikas pastasalaatti

Pastasalaattia ei tule tehtyä kovin usein, mutta varsinkin viikonloppuna, jos ei tahdo nähdä suunnattomasti vaivaa ruoan eteen, se on nopea ja herkullinen vaihtoehto. Tämä on reilun kokoinen resepti ja siitä riittää isommalle porukalle tai ihan itselle koko viikonlopuksi. Jos haluat salaatista lihaisamman, laita ilmakuivattua kinkkua vaikka koko paketti.😊


Pastasalaatti

1/2 pussia, n. 250 g makaronia
1 purkki, 190g valmista pestoa
1 rasia miniluumutomaatteja
1 nippu rucolaa
1 iso mozzarella tai 2 pientä
Reilu kourallinen kurpitsan siemeniä
5 siivua ilmakuivattua kinkkua
1/2 sitruunan mehu

1. Keitä makaronit, valuta ja anna jäähtyä. 
2. Pese rucola ja miniluumutomaatit ja heitä samaan astiaan jäähtyneen makaroonin kanssa. 
3. Lisää pesto ja sitruunan mehu. Sekoita.
4. Levitä ilmakuivattua kinkkua uunipellille ja paista rapeaksi muutama minuutti korkealla lämmöllä. Nosta uunista talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Voit paistaa kinkun myös pannulla.
5. Pilko tai revi mozzarella ja lisää salaattiin. Lisää siemenet, murustele kinkku sekaan ja sekoita lopuksi vielä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti