keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Kahden aineksen chorizopyörykät

Uusi vuosi ja taas pitkästä aikaa uutta reseptiä. Jatketaan edelleen nopeiden ja helppojen reseptien linjalla, nimittäin nyt on vuorossa mausteiset pyörykät. Näihin tarvit vain kaksi raaka-ainetta ja mikä parasta, tulisuusasteen päätät itse.😊  Itse käytin chilichorizoa 200 grammaa, mutta jo puolella tuosta määrästä saa tavallisiin jauhelihapyöryköihin potkua.
Lisää pyörykät esimerkiksi tomaattikastikkeeseen ja syö spagetin kanssa tai kasaa napostelulautanen kasvistikuista, puikularanskalaisista ja pyöryköistä.


Chorizopyörykät

200 g kypsiä chorizomakkaroita
(näin tulee melko mausteisia pyöryköitä, vähemmän laitettaessa maku on miedompi.)
400g naudan jauhelihaa

1. Ota jauheliha lämpimään n.30 minuuttia ennen paistamista.
2. Paloittele makkarat pienemmiksi paloiksi ja pyöräytä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa niin, että niistä tulee tahnamainen massa, joka on helppo sekoittaa jauhelihaan.
3. Sekoita kulhossa käsin makkaratahna ja jauheliha niin, että chorizo sekoittuu jauhelihaan kunnolla.
4. Muotoile massasta pienehköjä pyöryköitä ja paista pannulla n.7-10 minuuttia riippuen pyöryköiden koosta.
5. Nosta kypsät pyörykät lautasen päälle, jolla on talouspaperia. Chorizoista irtoaa paljon rasvaa ja näin saat siitä ylimääräisen pois, mikäli haluat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti