Nopea ja täyteläinen porokeitto
Noin puoli kiloa perunoita tai 6 keskikokoista perunaa
4 pientä porkkanaa
0,8 L vettä
1 rkl kasvisfondia
1 tl pippurisekoitusta
Ripaus valkopippuria
Nokare voita
1 pkt Voimakasta Koskenlaskijaa
150g pororouhetta
1. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat pieniksi paloiksi.
2. Laita kattilaan voi nokare, kuumenna ja pyörittele perunoita ja porkkanoita siinä hetki.
3. Lisää vesi ja kun vesi kiehuu, lisää mausteet ja kasvisfondi. Jos tätä haluaa nopeuttaa voi veden keittää vedenkeittimessä ja lisätä kiehuva vesi kattilaan.
4. Kun perunat ja porkkanat ovat pehmeitä muussaa ne karkeaksi muusiksi survimella. Lisää vettä mikäli keitto vaikuttaa liian paksulta.
5. Lisää Koskenlaskija ja sekoittele hetki niin, että juusto alkaa sulaa. Lisää pororouhe. Keitä vielä matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti