Leivän ostamisen, sen kuivattamisen ja murustelun sijaan käytin pankojauhoja, jotka käytännössä ovat vaaleita leivänmuruja.
Helppo ja nopea piirakka maistuu sellaisenaan tai vaniljavaahdon kanssa. Tällä reseptillä syntyy kaksi pienempää piirakkaa tai yksi isompi piirakka.

Toffeepiiras
2 pientä piirasta tai yksi iso
2,5dl pankojauhoja
3dl vaaleaa siirappia
1/2 sitruunan mehu
Pieni pala inkivääriä raastettuna
300g valmista murotaikinaa
Kuivattuja herneitä tai riisiä pohjan esipaistamiseen
1. Ota taikina sulamaan ja kaulitse se ohueksi levyksi.
2. Aseta taikina piirakkavuokaan ja siisti reunat. Laita pohjan päälle leivinpaperia ja kuivattuja herneitä tai riisiä painoksi.
3. Paista uunissa n.200 asteessa 10 minuuttia.
4. Sekoita Pankojauhot ja siirappi kulhossa. Raasta sekaan inkivääriä ja purista sitruunan mehu.
5. Laita täyte esipaistettuun piirakkaan ja paista vielä 15-20 minuuttia niin, että piiras on ottanut hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti