maanantai 18. syyskuuta 2017

Syksyiset kurpitsapasteijat

Viikonloppuna aloitin joka syksyisen Harry Potter leffojen katselun. Harry Potterin maailmassa vilahtelee herkulliselta kuulostavia ruokia ja niinpä päätin leffojen kunniaksi tehdä teemaan sopivia ruokia. Englanniksi nämä ovat pumpkin pasties ja itse mielsinkin mielessäni ruoan enemmän pasteijoiksi enkä leivoksiksi kuten nimi on suomennettu.
Netissä on paljon ohjeita, mutta suurin osa on makeita ja suolaisissa käytettiin yleensä cheddaria juustona. Minusta taas tuntui, että niin usein käyttämäni feta piristäisi piiraiden raskasta taikinaa sopivasti ja olin oikeassa.
Kurpitsan voi valmistella vaikka edellisenä päivänä. Täytettä tuli itsellä melko pienestä kurpitsastakin sen verran, että mikäli taikinaa olisi ollut enemmän olisin voinut tehdä tupla-annoksen pasteijoita.

Kurpitsapasteijat

10 pientä pasteijaa

1 pieni myskikurpitsa
1 pakkaus valmista piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan 400g
1 paketti fetajuustoa 150g
Pieni nippu salviaa
1 pieni valkosipulin kynsi
Reilu ripaus suolaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä
1 kananmuna voiteluun
Hieman jauhoja kaulitsemiseen

1. Halkaise kurpitsa ja kaavi siemenet pois.
2. Öljyä kevyesti kurpitsan leikkauspinnat ja aseta ne alaspäin leivinpaperille uunipellille.
3. Paista kurpitsan paloja uunissa n.170 asteen lämmössä 40 minuuttia tai kunnes kurpitsa näyttää pehmeältä.
4. Anna kurpitsan jäähtyä ja sen jälkeen kaavi kurpitsan sisus kulhoon.
5. Muussaa pehmeää kurpitsaa haarukalla ja sekoita siihen mausteet, silputtua salviaa ja pilkottu valkosipulin kynsi.
6. Murustele fetajuusto kulhoon ja sekoita.
7. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja tee haluamasi kokoisia ympyröitä.
8. Laita täytettä ympyrän keskelle ja taita reunat kiinni. Painele haarukalla vielä reunat, jotta ne pysyvät paistettaessa kiinni.
9. Tee pasteijoiden pintaan kevyet viillot.
10. Riko munan rakenne ja voitele pasteijat sillä.
11. Paista uunissa n. 180 asteessa 15-20 minuuttia kunnes pasteijat ovat saaneet kauniin värin pintaan.

Vinkki: Jos täytettä jää yli, sen voi hyvin pakastaa ja käyttää myöhemmin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti