keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Helpot välipalapatukat

Minä en kuulu valmiiden välipalapatukoiden tai proteiinipatukoiden faneihin. Ne maistuvat yleensä sokerilta tai hyvin keinotekoiselta. Niinpä tein oman version ja laitoin niihin kaikkea hyvää ja terveellistä. Nämä itsetehdyt patukat saavat makeutensa taateleista, kuivatuista mustikoista ja pienestä määrästä tummaa suklaata. Eiväthän ne maailman kauneimpia ole, mutta hyviä, helppoja ja täyttäviä.:)



Välipalapatukat

3 dl kaurahiutaleita
2 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
4 rkl chiasiemeniä 
1 dl kuivattuja mustikoita
1/2 dl tummaa suklaata
5 taatelia
1,5 dl vettä

1. Sekoita hiutaleet, siemenet ja mustikat kulhossa.
2. Murskaa suklaa muruiksi ja lisää kulhoon.
3. Ota taateleista kivet pois ja lisää kattilaan veden kanssa.
4. Kuumenna vettä ja taateleita sekoittaen kunnes niistä muodostuu tahnaa.
5. Kaada taatelitahna kulhoon ja sekoita ja puristele ainekset sekaisin. Tahna on kuumaa, joten muista suojata kädet.
6. Laita uunivuokaan leivinpaperia ja kaada massa vuokaan. Painele tasaiseksi levyksi.
7. Paista uunissa n. 150 asteessa puoli tuntia.
8. Nosta leivinpaperilla oleva levy jäähtymään ja leikkaa patukoiksi vielä kun massa on lämmintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti