perjantai 9. kesäkuuta 2017

Samettinen uunimunakas

Uunimunakkaalla saa tuotua hieman hotelliaamiaisilta tuttua luksusta vaikka viikonlopun aamiaispöytään. Sen tekeminen on helppoa, mutta paistoajasta johtuen siitä ei ehdi nauttia kiireisimpinä arkiaamuina. Ruokakerman voi hyvin korvata myös kuohukermalla, tässä on hieman kevyempi versio. Tuplaamalla ainekset teet munakasta isommalle joukolle.

Uunimunakas

2-3 henkeä

4 vapaan kanan munaa
1/2 purkkia Flora ruokakerma 4%
1/2-1 dl juustoa, esim. Parmesan tai Pecorino
Ripaus valkopippuria
Ripaus suolaa
Pari kevätsipulin vartta

1. Sekoita munat, kerma ja mausteet kulhossa.
2. Raasta juusto ja pilko kevätsipuli. Sekoita muihin aineksiin.
3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
4. Laita uunivuoka vesihauteeseen ja paista uunin alaosassa n.125 asteessa 45 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti