lauantai 17. kesäkuuta 2017

Paistetut uudet perunat pestolla

Uudet perunat ovat yksi parhaista asioista Suomen kesässä. Niitä tulee vain usein syötyä keitettynä sillin kanssa. Tässä reseptissä perunat saavat kultaisen pinnan voissa pannulla ja kaverikseen raikkaan peston. Lime, joka ei perinteiseen pestoon kuulu, tuo sopivaa potkua. Käytin myös pinjansiementen sijaan edullisempia cashewpähkinöitä.

Paistetut uudet perunat pestolla

8-10 perunaa
1 nippu basilikaa
1 dl cashewpähkinöitä
0,5-1 dl pecorino tai parmesan juustoa
Puolikkaan limen mehu
n.1dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulin kynttä
Ripaus mustapippurirouhetta
Suolaa
Voita paistamiseen
Kevätsipulia viimeistelyyn

1.Pese perunat ja laita kiehumaan.
2. Peston voit valmistaa morttelilla tai tehosekoittimessa. Tehosekoittimella saa hieman sileämmän peston. Lisää tehosekoittimeen basilika, juusto raasteena, pähkinät ja valkosipuli. Pyöräytä ainekset silpuksi
3. Lisää oliiviöljy ja sekoita tahnaksi. Lisää limen mehu, suolaa ja pippuria. Tarkista maku.
4. Ota perunat leikkuulaudalle jäähtymään hetkeksi.
5. Laita reilu nokare voita paistinpannulle.
6. Puolita perunat ja lisää ne pannulle. Paista kunnes pinta on kullankeltainen ja rapea.
7. Laita perunat tarjoiluastiaan, lisää päälle pesto ja ripottele kevätsipulit viimeiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti