perjantai 5. toukokuuta 2017

Kesäkurpitsanuudelit herkkusienillä ja pastakastikkeella

Kesäkurpitsanuudelit, zoodlet, ovat helppo ja kevyt vaihtoehto spagetille. Niiden tekoon on olemassa varta vasten kätevä työkalu, jolla niistä saa spiraalimaisia. Nuudeleiden teko onnistuu varmasti myös leikkaamalla kesäkurpitsasta esimerksi juustohöylällä ohuita levyjä ja viipaloimalla ne sitten ohuiksi suikaleiksi.


Pastakastike


1 tölkki Mutti tomaattimurskaa
1 punasipuli
2-3 valkosipulin kynttä
kourallinen tuoretta basilikaa
loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

1. Laita kattilaan oliiviöljyä ja kun se on kuumennut lisää pilkottu sipuli ja valkosipuli.
2. Kuullota sipuleita hetki ja lisää tomaattimurska.
3. Lisää suolaa ja pippuria reilusti, kesäkurpitsanuudelit ovat melko mauttomia.
4. n.15 minuutin jälkeen lisää pilkottu tuore basilika. Anna kastikkeen kiehua vielä puoli tuntia.

Kesäkurpitsanuudelit ja herkkusienet


200g luomu herkkusieniä
1 kesäkurpitsa
nokare voita

1. Pese herkkusienet ja pilko viipaleiksi. Paista pannulla voissa.
2. Tee spiraalilla kesäkurpitsasta nuudeleita tai vuole juustohöylällä ohuita siivuja ja leikkaa ne nuudeleiksi.
3. Myös nuudeleita voi käyttää pannulla ottamassa väriä ja lämpöä, mutta se ei ole välttämätöntä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti