torstai 6. huhtikuuta 2017

Peruna-juusto pallerot vuoden 1917 reseptillä

Törmäsin gradua tehdessäni Sota-ajan keittokirjan päivitettyyn laitokseen, Kalliinajan keittokirjaan. Päivitetty laitos on vuodelta 1919, mutta ymmärtääkseni muuta eroa edeltäneeseen painokseen ei ole, kuin toimimattomien reseptien poistaminen ja koko maassa vähissä olevien raaka-aineiden karsiminen.
 Keittokirjassa on hyvin tutulta vaikuttavia ruokia. Peruna ja juuresreseptejä on paljon. Näitä palleroita en ole kuitenkaan koskaan maistanut, joten päätin kokeilla. Sen verran päivitin reseptiä, että jätin lisäämättä sokeria ja lisäsin hieman tuoretta rosmariinia.


 

 Peruna-juusto pallerot

 3 suurehkoa perunaa
0,5 dl juustoraastetta
2 kananmunan keltuaista
1 rkl jauhoja
ripaus suolaa
ripaus pippuria
yksi oksa tuoretta rosmariinia


 1. Kuori perunat, kuutioi pienemmiksi paloiksi ja keitä pehmeiksi.
2. Laita keitetyt perunat kulhoon jäähtymään.
3. Muussaa perunat ja laita jäähtyneiden perunoiden joukkoon juustoraaste.
4. Silppua rosmariini ja erottele keltuaiset.
5. Sekoita kaikki loput ainekset kulhoon.
6. Muotoile massasta pieniä pyöryköitä ja paista ne voissa pannulla pinnalta rapeiksi.

Vinkkejä: Juuston valinnalla voi vaikuttaa palleroiden makuun paljon. Itse raastoin perunoiden sekaan Valion Keisarinna juustoa, mutta varmasti esimerkiksi parmesan tai emmental juusto tuo mukavasti makua.
Pallerot voi tarjota lisukkeena tai dipata vaikka raikkaaseen guacamoleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti