tiistai 11. huhtikuuta 2017

Broiler burger ilman sämpylöitä

Tämän "burgerin" tähtiä ovat itse pihvi ja täytteet. Burgerin voi tehdä myös sämpylöiden kanssa, mutta se ei varsinaisesti kaipaa niitä. Broilerin jauhelihan voi jakaa pienemmiksi pihveiksi ja tehdä vaikka neljä 100g burgerpihviä, mutta tässä reseptissä burger on tehty isoon nälkään ja jaettu vain kahtia. Pikkelöity punasipuli kruunaa burgerin.


Broiler burger

Kahdelle

400g broilerin jauhelihaa
Levittyvää vuohenjuustoa
Paholaisen hilloa
Nippu rucolaa
Kourallinen kirsikkatomaattia tai 2 Tavallista tomaattia
1 avocado
Ripaus suolaa
Ripaus pippuria
Ripaus valkosipulijauhetta Worchester kastiketta

Pikkelöity punasipuli

1-2 punasipulia
0,5 dl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
Ripaus suolaa
Loraus öljyä

 Burgerit:

1. Ota jauheliha n. 30 minuutta ennen valmistusta huoneenlämpöön. Laita jauheliha kulhoon.
2. Lisää jauhelihaan suola,pippuri, valkosipulijauhe ja Worchester kastike. Pyörittele jauheliha tasaiseksi massaksi.
3. Jaa jauheliha kahteen noin yhtä suureen palaan ja muotoile kostutetuilla käsillä pihvit.
4. Paista pihvit.
5. Viipaloi avocado ja tomaatit.
6. Laita pihvi lautaselle, lisää päälle kunnon keko vuohenjuustoa ja paholaisen hilloa. Nosta niiden päälle tomaatit, avocado ja rucola. Viimeistele annos pikkelöidyllä punasipulilla.

Pikkelöity punasipuli:

1. Viipaloi sipuli ja kaada punaviinietikka kattilaan.
2. Kuumenna punaviinietikka kattilassa, lisää sokeri ja suola.
3. Lisää punasipuliviipaleet kattilaan ja kääntele niitä hetken aikaa.
4. Kaada seos maustumaan ja jäähtymään astiaan. Seoksen jäähdyttyä kaada ylimääräinen liemi pois ja lorauta sekaan hieman öljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti